В затвора в Бургас проверяват забавено връчване на обвинителния акт и

...
В затвора в Бургас проверяват забавено връчване на обвинителния акт и
Коментари Харесай

Връчили със закъснение призовката на пастора, обвинен за блудство с деца

В пандиза в Бургас ревизират  забавено връчване на обвинителния акт и призовката на английския свещеник Даниел Хъл, оповестява Българска национална телевизия. 

Във вторник делото му  беше отсрочено за следващ път, защото той се оказа нередовно свикан.

Обвинителният акт и призовката са били доставени в пандиза в Бургас на 30 април, само че връчени на подсъдимия чак на 8 май. Така не е спазен срокът от седем дни от връчването до гледането на делото.

" Призовката е връчена със забавяне, може би от ден става въпрос. За един ден е. Само ден е, защото за съблюдаване на седемдневния период, призовката е връчена на 8-ми, съвещанието е било на 14-ти , така че се касае за един ден. ", заяви Мария Павлова, длъжностен министър на правораздаването.

" Както сподели и министър Павлова, имаме данни за позволени пропуски, тъкмо в тази връзка със Заповед на основния шеф е разпоредено осъществяването на инспекция, която ще откри в коя част и кои чиновници са позволили пропуските за това нещо. ", каза Ивайло Йорданов, основен шеф на ГДИН. 
 Съд в Сливен даде ход на делото за педофилия против английски свещеник
Съд в Сливен даде ход на делото за педофилия против английски свещеник

Задържан за първи път през 2019 година и по-късно през 2022 година

Припомняме, че

, като през 2019 година пасторът бе задържан за първи път по същото обвиняване.

44-годишният (тогава) мъж бе задържан в ромския квартал " Надежда " и против него е формирано . През 2016 година той към този момент е бил арестуван с европейска заповед за арест по искане на Министерство на правораздаването на Англия.

Хъл бе упрекнат за разврат с три малолетни и едно малолетно момче , като употребявал ситуацията им на взаимозависимост по отношение на него.

Престъпните действия са осъществени за времето от неустановена дата през юни 2022 година до 10 август 2022 година в град Сливен .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР